luni, 12 ianuarie 2015

Vrei sa ai gene mai lungi si voluminoase? Aplica-ti corect mascara!

Mascara (rimelul) este produsul cosmetic folosit pentru machiajul genelor. Aceasta poate sa fie de diferite culori, iar pensula din interiorul produsului are diferite forme, in functie de caracteristicile produsului.


Mascara de volum se foloseste pentru genele rare, iar pensula acesteia este de cele mai multe ori groasa, ajutand astfel produsul sa se aplice intr-o cantitate mai mare pe gene.

Mascara de alungire se foloseste pentru genele scurte, iar pensula este de cele mai multe ori subtire si usor alungita.

Sunt convinsa ca te-ai documentat deja despre felul in care trebuie aplicata mascara si ai descoperit tehnici de genul zig- zag, mai intai pe varfuri si apoi la radacina etc.

Eu iti propun sa incerci o metoda simpla, dar care cu siguranta o sa dea rezultate, iar genele tale o sa fie in intregime acoperide de produs (fara sa fie incarcate si fara sa ramana radacinile genelor nemachiate).



Sa incepem!

Ia o oglinda in mana stanga si pozitioneaz-o sub ochi, la nivelul barbiei si uita-te in oglinda, in asa fel incat privirea sa fie in jos, iar pleoapele intredeschise. In felul acesta iti vei vedea si radacinile genelor, nu doar varfurile.

Aplica un strat de mascara pe genele superioare, incepand cu radacinile genelor, pana la jumatatea acestora. Aplica al doilea strat pe toata lungimea genelor, incepand tot de la radacini, pana la varfuri. Urmatorul pas este sa ridici oglinda pana la nivelul ochilor si sa aplici mascara pe genele inferioare. Dupa ce te-ai asigurat ca ai obtinut rezultatul dorit, mai aplica inca un strat de mascara doar pe varfurile genelor superioare, uitandu-te fix in oglinda.

Pentru un plus de volum, aplica un praf de pudra pulbere cu ajutorul unui betisor de urechi pe genele superioare, dupa care aplica inca un strat de mascara. Genele o sa capete cu mult mai mult volum, fara sa fie incarcate!

Te-ai murdarit de mascara? Daca da, nu te enerva. Ni se intampla tuturor :) . Metoda cea mai usoara de a indeparta o pata de mascara de pe fata  (fara sa demachiezi zona) este sa astepti cateva minute pana cand produsul s-a uscat bine, dupa care, cu ajutorul unul betisor de urechi, o indepartezi prin miscari rapide de frecare. Mascara este asemanatoare unui lac de unghii. Este lichida, insa odata intrata in contact cu aerul, se intareste si se sparge in multe bucatele de dimensiuni mici. Astfel, daca vrei sa cureti pata de mascara, este important sa astepti ca produsul sa se usuce. Daca nu ai rabdare, atunci cel mai probabil iti vei intinde pata pe fata si o sa ajungi sa-ti demachiezi toata zona.

Mascara rezistenta la apa (waterproof) trebuie folosita strict pentru ocaziile in care esti convinsa ca ochii tai voi intra in contact cu apa. Folosirea zilnica a acestui tip de mascara nu este recomandata, deoarece poate sa dauneze sanatatii genelor tale. Mascara rezistenta la apa se demachiaza cu un produs special pentru ochi, care indeparteaza cu usurinta machiajul rezistent.